сряда, 15 май 2024 г.

Малките жестове

 


Напомням ви, че малките жестове говорят много и винаги ги оценявайте – те показват стойността ви и възприятието ви.

Исках да започна този текст със силно въвеждащо изречение, защото ми се случи много мила история. Изводът от нея е съвсем прост и е жалко, че го забравяме в ежедневието и в стремежите си.

Наскоро празнувах рожден ден и както обикновено, не бях особено развълнуван. И не защото „остарявам“, а просто защото вече искам да прекарам деня с най-близките ми в спокойна среда. През последните години така се получи, но тази имах парти изненада.

Искрено се развълнувах от присъствието на толкова много хора – приятели, близки, роднини. С веселието и приказките, получих много подаръци. Някои от тях бяха скъпи като апарат за моментни снимки и златна гривна. Други бяха практични – дрехи и козметика. Трети, аз ги наричам отбиване на номера – сувенири и ненужни декоративни вещи за дома. Да, знам, не трябва да се оплаквам, защото все пак някой е помислил за мен. А пък и темата на текста ми е друга.

Истински обаче ме зарадва подарък, който пристигна с куриер. Той беше от колеги от офиса ми. Те не бяха поканени, но все пак са помислили за мен. Жестът им беше много сантиментален, защото не беше нещо скъпо. Включваше разпечатано, но писано от сърце пожелание, и тениска. Интересното е, че тениската е нарисувана от тях и то с готини фрази, които ме описват супер. Представяте ли си – нещо, което им е струвало 15 лв. и малко усилия. Толкова ми докосна сърцето.

Затова оценявайте тези хора, тези скъпи жестове и правете повече от тях на останалите. Те остават. И скъпите вещи са супер, но трябва да са подарени с емоция. Чувството – то е всичко!