петък, 15 август 2014 г.

Няколко думи за здравето ни

Времето е пари! Знанието е сила! Успехът е старание! Мечтите са сила! Нека кажем няколко думи и за здравето в такъв случай...

То е едно от най-важните ни "съкровища". Спомням си дори една народна приказка (а сигурно има и много такива, които не знам), в която най-богатият човек на света се оказа не този с най-много злато и пари, а този с най-крепко здраве.

При някои от нас здравето е даденост и може би не осъзнават какво имат в действителност, докато не го загубят поне за момент. Други трябва да полагат грижи, за да поддържат здравето си и заради това го ценят много повече. Има и такива, които са "болни" на тема здраве. При най-малкото нещо тичат при чичо доктор и искат лекарства. Няма лошо, но не прекалявайте, моля... Едно покашляне или кихане не означава непременно настинка или необходимост от медикаменти. Сещам се за още един тип "пациенти". Това са тези, които имат едва ли не някакво хронично заболяване, което ги обсебва. Препитали са си много до сега и може би от години се борят я с някоя гъбична инфекция, я с болки в сливиците или нещо друго.

Здравето е ценно и когато усетим, че нещо с него не е наред, е хубаво да се консултираме със специалисти. Не отлагайте до последно. Ако сте здрави, ще имате повече време за себе си и за близките ви. Грижете се за това свое най-голяма "съкровище" подобаващо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар