сряда, 21 януари 2015 г.

Имам просрочено плащане в чужбина. Как да се справя?

Този пост е ориентиран към заинтересованите в сферата на управлението на дълговете!

Знам, колко нужно е да споделиш правилната информация, която имаш, защото тя може да е от голяма полза на някого именно днес. Все пак е най-ценният ни ресурс. Затова -Voila! - водете си записки, ако трябва, тъй като темата е важна, а аз имам какво да ви кажа.

Не е изключено дадена фирма да има клиенти в друга страна, от които е много трудно да се съберат забавените вземания. В това отношение трябва да си добре запознат с международната правна материя, с културните особености и с езика в дадената страна. Ако обаче длъжника реши да не отговаря на комуникацията, много лесно може да стане неоткриваем.

Така фирмата търпи парични загуби от момента на установяване на невзетия дълг. Толерантното изчакване често влошава положението и ако наистина имаме трудности да преговаряме с длъжника, най-добре да се обърнем към специалисти. Но кои?

Търсим гъвкав партньор, който може да осъществи необходимите контакти вместо нас и то в кратки срокове. Доколкото разбрах от приятели в бизнес средите, правилният партньор в това отношение е колекторската агенция EOS Services. Най-голямата полза за партньорите и клиентите им, които имат подобен проблем е изградената с години глобална мрежа на EOS. Не на шега осъществяват събиране на вземания в 140 страни - в част от тях чрез собствени представителства, в други – с внимателно подбрани партньори целия свят. Освен това притежават ноу-хау за обработка на информацията, която улеснява и забързва процеса. Именно те могат да ни съдействат дори да имаме несъбрани вземания от клиент в Еритрея или Габон.

Как работят? Осигуряват едно местно лице за контакт в България независимо в колко държави може да имате вземания. Обработката обаче, т.е. самото събиране, се осъществява направо в страната на длъжника. Така не се налага да общуваме на различни езици, да влизаме в отношения с различни чужденци и прочие и прочие. Те го правят вместо нас и то с нужния професионализъм.

Ето, че когато партньорът ви (EOS Services Bulgaria) е част от голяма международна компания ползите за бизнеса идват една след друга, а отговорността се прехвърля на сигурните плещи на агенцията, която може да я носи.

Дано постът ми е бил полезен за мнозина. Поздрави и успех, читатели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар