понеделник, 2 февруари 2015 г.

Българи подготвят анимация в стил "Самурай Джак"

Дори и най-ангажираният човек е чувал за анимирания филм "Самурай Джак", излъчван по Картун Нетуърк. Стилът на илюстратора  Eyvind Early, създател на редица филмчета на Дисни, сред които и "Спящата красавица", е вдъхновител за мнозина. Затова и проектът за бъдещата българска продукция напомня изключително много анимацията за смелия самурай.

Едва вчера научих, че екип млади хора се е заел с подготовката на роден анимиран сериал със заглавието "Златната ябълка", и бързам да споделя. Сюжетът е фолклорен, с фентъзи елементи, както и визията на героите. Но проблемите, които засяга ще са съвсем съвременни. Това обявяват в сайта си създателите. Още за историята, героите, екипа, музиката и всякаква друга информация можете да намерите ТУК.

Тази страхотна инициатива е в етап предпродукция. Освен това се оглежда и за инвеститори, които биха могли да помогнат по-скорошното й реализиране. Затова никак не е чудно, че до момента е подготвен само тиизър, който ви предлагам да видите.



Може аз да съм сравнително зрял човек, но с удоволствие бих гледал подобен анимиран сериал, знаейки само, че е родно производство. Надявам се български телевизии вече да са забелязали проекта и вместо да инвестират в глупави филми с драматични сюжети и да харчат пари за турски сериали, да вземат под крилото си нещо стойностно и красиво.


Няма коментари:

Публикуване на коментар